Injectables – Dokter Opdenakker

Nog betere resultaten door een combinatie van Icoone® en Profhilo®

De Icoone® laser behandeling is dé ultieme technologie voor mechanische bindweefselmassage van het lichaam, gezicht, hals & decolleté. Icoone verminderd rimpels en pakt verslapping van de huid aan in het gezicht en het lichaam d.m.v. een bindweefselmassage. Lees meer over deze behandeling hier. Maar wist je dat je tot nog betere resultaten kan komen als je deze behandeling combineert met Profhilo? Hiervoor werken we samen met Dr. Opdenakker van Bo Fille Aesthetic Clinic Merelbeke in Merelbeke. Kom snel langs in ons instituut in Merelbeke, Gent en ontdek er meer over.

Ontwerp zonder titel (6)
ICOONE 12 ottobre 20207726-1695117491852

Icoone® Laser MED en Profhilo® , waarom zijn deze behandelingen zo complementair?

Een Icoone® behandeling is een intensieve massage techniek van
het bindweefsel waarmee de conditie van de huid wordt verbeterd.
Door deze massage vervormen de fibroblasten, waardoor de huid
wordt aangespoord om zichzelf te vernieuwen. Daarnaast zorgt de massage voor een betere doorbloeding, waardoor er meer collageen of elastine wordt aangemaakt. Via een Profhilo® behandeling, waarbij hyaluronzuur in de ‘probleem’ regio wordt ingespoten, krijgt de huid een boost aan lichaamseigen bouwstenen waardoor het effect van Icoone® sterk wordt verbeterd en versneld. Het gevolg is een soepeler en zichtbaar betere huid.

Door deze 2 behandelingen te combineren krijg je het beste effect
bij behandeling van huidverslapping (oa buik na bevallingen, gastric
bypass,…), striae, cellulitis, huidveroudering,…

Nog enkele vragen die we graag voor jouw beantwoorden:

Profhilo®

Naar mate je ouder wordt, vermindert de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Hierdoor ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. Een effectieve manier om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren is dmv Profhilo.

Profhilo is een anti-aging behandeling waarbij we hyaluronzuur in de huid injecteren middels een speciale injectietechniek. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die verantwoordelijk is voor het vasthouden van vocht en het bevorderen van elasticiteit van de huid. Deze behandeling activeert verschillende cellijnen in de huid, waardoor je huid gezonder, steviger, elastischer en beter gehydrateerd zal worden. Je geeft je huid op deze manier een échte boost.

Is Profhilo® hetzelfde als filler?

Profhilo is niet hetzelfde als filler. Met Profhilo voeg je geen evident volume toe aan het gezicht. In plaats van gericht te zijn op het opvullen van specifieke rimpels of gebieden, verspreid Profhilo zich gelijkmatig in de huidlagen en werkt het als een bioremodelleermiddel, oftewel een skinbooster. Profhilo stimuleert de huideigen aanmaak van collageen en elastine.

Hoe lang werkt Profhilo® ?

Profhilo blijft ongeveer een maand in de huid aanwezig, maar het zorgt er door langzame afgifte voor dat de huidcellen gestimuleerd worden. Hydratatie houdt gedurende de behandelduur aan en vaak daarna ook nog wel enkele maanden maar daar staat geen duidelijke tijd voor. Het collageen wat wordt aangemaakt is zeker een jaar houdbaar, wel raden we een booster na 6 maanden aan.

Hoe verloopt een behandeling?

De cosmetisch arts begint met het desinfecteren van de huid. Vervolgens worden er 10 prikjes gezet waarbij een kleine hoeveelheid Profhilo wordt achtergelaten in de huid. Dit kan je een beetje zien, door wat bultjes in je huid. Afhankelijk van de gewenste behandellocatie (gezicht/hals/decolleté) worden de injectie locaties bepaald. De behandeling kan even gevoelig zijn, omdat Profhilo bestaat uit een ultra puur hyaluronzuur, wat niet vermengd is met verdovingsvloeistof. Direct na de behandeling voel je al niks meer van de prikjes. In totaal duurt een behandeling zo’n 15 minuten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om tot optimale resultaten te komen hebben we een behandelingsprotocol Una – Bo Fille opgesteld. Zo ziet ons protocol eruit:
Week 1: 2 sessies Icoone®
Week 2: 1 sessie Icoone® en 1 sessie Profhilo®
Week 3: 1 à 2 sessies Icoone®
Week 4: 1 à 2 sessies Icoone®
Week 5: 1 à 2 sessies Icoone®
Week 6: 1 sessie Icoone® en 1 sessie Profhilo®
Na 2 sessies Profhilo® wordt een booster geadviseerd na 6 maanden. Natuurlijk gaan we hier in detail verder op in wanneer je met ons jouw behandeling komt bespreken.

Met welke nazorg moet je rekening houden na de Profhilo behandeling?

Het gebruik van zonnebank en sauna’s wordt sowieso een week na de behandeling afgeraden. Sporten mag de volgende dag weer. Je kunt wel last hebben van zwelling, dit trekt meestal binnen 24 uur weg. Profhilo wordt oppervlakkig in de huid geïnjecteerd, dus idealiter doe je oppervlakkige laserbehandelingen zoals IPL of hydrafacial behandelingen voorafgaand aan je Profhilo behandelingen. Na de behandeling adviseren wij om twee weken te wachten met andere huidbehandelingen.

Net zoals alle andere injectable behandelingen wil je in ieder geval geen make-up op doen totdat alle injectie gaatjes dichtzijn. Dit is vaak na een paar uur.

Welke gebieden kunnen wij met Profhilo behandelen?

Profhilo doen wij in het gelaat, de hals en het decolleté. Profhilo body kan gebruikt worden voor de buik, knieën en de handen.

Wil je graag meer informatie ?

Contacteer ons of maak een afspraak online en wij geven jou graag advies op maat !